Следвайте Гласове в ТелеграмПо-обединяващ празник от 24 май няма. Това заяви

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПо-обединяващ празник от 24 май няма. Това заяви
Коментари Харесай

Асен Василев: По-обединяващ празник от 24 май няма

Следвайте " Гласове " в Телеграм

По-обединяващ празник от 24 май няма. Това съобщи в предаването " На фокус " по Нова тв финансовият министър Асен Василев.

Той отхвърли да има политическа договорка с ГЕРБ и настоя, че това са оферти, за които се търси поддръжка. За промени в конституцията трябват 160 гласа и той счита, че за смяна на националния празник такава към този момент има.

" Бюджетът е осъществим в този му тип. Успяхме да защитим огромна част от ограниченията за събиране на приходите. Разходната част е направена добре ", настоя министърът. Според него това не е бюджет стягане на коланите и всяка сфера била задоволително финансирана.

За настояванията на униформените за повече средства за заплати, той попита ще получим ли повече патрули, камери и сигурност след повдигането на възнагражденията. Тъй като не дало отговор на тези въпроси, тези средства не били планувани в бюджета. Парламентът реши друго, съобщи министърът.

Василев счита, че не са създали политически компромис и са изпълнили проектите си за 3% недостиг.

Подкрепени са всички сфери, счита Василев. Въпреки че има брожения, има и средства за културата - преди били 240 млн., а м.г. били заложени 340 млн., които обаче не били употребявани. Сега са заложени 357 млн. лева Пари в торба не се дават, би трябвало ясна концепция защо ще се употребяват, настоя министърът.

Василев счита, че в културата работи като последните годни на тоталитаризма - " даваха се пари безотчетно, с цел да е умерено всичко и да се славят ръководещите ". Недоволството почнало, тъй като се заприказва за планов принцип.

Той се оплака, че субсидирането е на делегирана численост и квадратен метър, а не е има ли танцови сформира, какъв брой индивида са посетили библиотеката и какво е свършено. " Може да взима пари и без активност, тъй като има квадратни метри. Това не е обикновено и би трябвало да се смени ", съобщи той. Според него м.г. Фондът за просвета е проработил доста добре.

Няма да има такси по базови сметки, акцентира той по отношение на едно от нововъведенията в бюджета. За възмущението си след края на продължителната бюджетната комисия тпреди окончателното гласоподаване на финансовата рамка, той посочи, че проблем са били данъчните закони. В последна сметка в зала обаче минало всичко, без концепцията му за касовата записка - да не се заплаща без такава.

Според някогашният народен представител от Политическа партия имало избрани корпоративни ползи, които не са щастили, че употребява изсветляване на стопанската система и работили през всички партии. " Възраждане " и Има Такъв Народ, да вземем за пример, дали своят вот против данъчните закони. Всички компании, които теглят дивиденти на каса, и по-късно раздават пари в плик, към този момент няма да могат да го вършат, тъй като дивидентът ще върви по банка и Национална агенция за приходите ще може да затегне контрола.

Източници: NOVA, " 24 часа "

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР